Oficjalne forum youngtimer.pl - dla ludzi kochających Klasyki
Nie jesteś zalogowany.
Każdy kraj ma swojego dzidka ;-)
Na początq myślałem, że ja przegazował mocno... Ale potem stwierdziłem, że to skończony debil... :/
heh są takie debile... pewnie go przepalał:D , widać że mu na silniku nie zależało ...
andrzej napisał:
Każdy kraj ma swojego dzidka ;-)
hehe a co do dzidka , dzidek mieszka nie daleko mnie:D na potuclicjej te rejony... mówią że to auto to niby klijenta było, hehe a to jego ta pieczeń:D szkoda że na filmiku jeszcze nie było jak policij uciekał:D
No ale slawe zyskał na cały kraj ;-)
hehe na cały kraj mało powiedziane:D raczej na cały świat ;) bo widziałem komenty nie tylko z polski;)
powiem krótko... Miałem okazje kiedyś pojeździć mazdą rx7. coprawda nowszego typu (bodajże wersja coupe :-/). BYlem w szoku ze na tak niewielka pojemnosc ma taka moc, silni chodzi jak w szybkoobrotowej pralce. hehe...
Pozdrawiam
BYlem w szoku ze na tak niewielka pojemnosc ma taka moc, silni chodzi jak w szybkoobrotowej pralce. hehe...
ja nadal JESTEM w szoku :D taka pojemnosc i taka moc:D ale nie na mocy swiat sie kończy. autko generalnie jest paskudne.. tak paskudne ze cholera aż piekne :D orginał nieziemski!felgi zostawiasz takie?
konradsmyq napisał:
BYlem w szoku ze na tak niewielka pojemnosc ma taka moc, silni chodzi jak w szybkoobrotowej pralce. hehe...
ja nadal JESTEM w szoku :D taka pojemnosc i taka moc:D ale nie na mocy swiat sie kończy. autko generalnie jest paskudne.. tak paskudne ze cholera aż piekne :D orginał nieziemski!felgi zostawiasz takie?
Panowie, przecież ten silnik dziala na zupełnie innej zasadzie. Porównywanie pojemności w wanklu do polemnosci 4 suwa nie ma najmniejszego sensu. IMO jedyne sensowne porownanie to stosunek spalanie/osiagi a tu Wankel wcale rewelacyjnie nie wypada.
Nawet licząc normalnie bywają silniki tłokowe o większej mocy z litra, choćby Honda S2000 120 km z 1 l pojemności. Nie mówiąc o silnikach gokartowych gdzie ponad 200 km z litra jest normą.
A żeby nie było całkiem OT to prosimy o fotki z pod maski :)
No wlasnie i tu pewnie wchodzi nastepny czynnik ktory można "zamienic" na moc, czyli trwalosc silnika. Wankel jeździ z tego co wiem najwyżej 200 kkm i do remontu, podczas gdy jakościowy 4 cylindrowiec robi przynajmniej 2 razy tyle.